hűtőkocsi1_3

A hűtőkocsi ezerféle felhasználása

A hűtőkocsi előnyeiről röviden

A hűtőkocsi talán nem a legismertebb szállítási forma, azonban annál elterjedtebb. Főleg az élelmiszerboltok mellett lehet ismerős áruszállítás napján. De miket is szállítanak pontosan a hűtőkocsik és miért jó ezeket választani, hogyha valamilyen élelmiszert vagy egyéb árut kell eljuttatnunk az egyik helyről a másikra? És pontosan hogyan tehetjük ezt meg, mi kell a bérléshez, hogy működik a kölcsönzés folyamata? Erről lesz most szó néhány rövid bekezdésben.

A hűtőkocsi felhasználási módjai

Ha az ember szállításra adja a fejét, mindenképpen fontos, hogy még időben megtudakolja az egyes termékek szállítási szabályait. Sokszor olyan pontokra is találhat az ember ezekben a szabványokban, amelyekre nem is gondolna. Így még mielőtt valamilyen járművet felbérelnénk, az első dolgunk az interneten való keresés legyen a témában, de vigyázni kell arra, hogy feltétlenül figyeljünk a forrásra. Az interneten gyakorlatilag minden hasznos információt megtalálhatunk, amire szükségünk van, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan honnan keressük ezeket. Csak megbízható, hivatalos vagy olyan oldalakat válasszunk, amely kifejezetten a témával foglalkozik. Ezeknek általában már a kinézetén is látszik, hogy mennyire profik, vagy inkább csak egy szubjektív véleményeket és meglátásokat tartalmazó blog vagy magazin, ami éppen elénk került.

hűtőkocsi1_2

Ha tehát ezzel megvan az ember, akkor van egy biztos tudása arról, hogy szüksége van-e egyáltalán a hűtőkocsira. Persze sok élelmiszer esetében egészen biztosak lehetünk ebben a tényben, hiszen a tejtermékek, húsok, tojások, sok gyümölcs és zöldség folyamatos hűtésre szorul. A húsok és tejtermékek ebből a szempontból kiemelten fontosak. A húsok sok betegséget terjeszthetnek, ha nem megfelelő körülmények között tároljuk és szállítjuk őket. Ez fontos mind a szállítócégek és persze a felhasználás helyének is, hiszen egy rossz adag egy bolt, étterem vagy élelmiszerellátó egység jóhírébe kerülhet.

Amire tehát mindenképpen ügyelnünk kell, az a hús, amely folyamatos ellenőrzésre is szorul. Ami a tejtermékeket és az egyéb hűteni való termékeket illeti, azoknak pedig a szavatossága miatt fontos a megfelelő szállítás, ezek ugyanis a melegtől könnyen megsavanyodnak vagy egyszerűen csak nem lesznek jók az ígért lejárati idő meglétéig, ez pedig szintén akár céges problémát is jelenthet. Minden terméknél fontos tehát betartani ezeket a szabályokat, különben komoly problémákkal kell szembenéznie esetleg az embernek.

A hűtőkocsi bérlésének gyakorlata

Hogyha az ember már biztosan tudja, hogy neki hűtőkocsira lesz szüksége, akkor a legjobb döntés sokszor a bérlés lehet. Ha Budapest közelében él az ember, ehhez a Határautó oldalát tudom ajánlani, ahol részletes leírás és képek közül tudunk választani: http://www.hatarauto.hu/hutoauto/. A bérlésnek számos előnye van. A legalapvetőbb persze az, hogy nem kell saját járművet vásárolni, amire igen ritkán adódna lehetőség az anyagi keret, kihasználhatóság és a nehéz tárolás és karbantartás miatt. Még nagyobb cégek is inkább adják sokszor bérlésre a fejüket, mert így a szállítóeszköz terhei, mint a javítás és kötelező vizsgáztatások nem őket terhelik. Persze az ember a bérleti időszak alatt felelősséget vállal a járműért, azonban ezen túl már gyakorlatilag nincs köze hozzá, így nincs extra pénzkiadási és ügyintézési nehézség számára. A bérlés persze nem csak egy hűtőkocsi esetében jó döntés, hanem még mindenféle járműnél, főleg munkagépeknél, amire nincs sokszor szüksége az embernek, csak egy-egy építkezés, átalakítás, vagy munkafolyamat kapcsán. De a személygépkocsi bérlés is sok előnnyel bír, hogyha megnézzük, hogy hányan mennek inkább kölcsönzött autóval nyaralni, hogy ne a saját robbanjon le az ország másik felén, hanem egy jól karbantartott autóval érkezzenek.

hűtőkocsi1_1

A gyakorlatban persze sok autóhoz más-más vezetői engedélyre lesz szüksége az embernek, így ennek érdemes szintén utána nézni. Ha megfelelünk a bérlési feltételeknek, akkor pedig nincs más dolgunk, mint kinézni magunknak a megfelelő hűtőkocsit, felvenni a kapcsolatot a bérlő céggel, megbeszélni a bérlés időpontját és időtartamát. A következő lépés pedig már a bérlés napja, a szerződés aláírása, és gyakorlatilag innentől kezdve mehetünk is a hűtőautóval együtt intézni a szállítást.

A hűtőkocsi kölcsönzéséről

Tehát a hűtőkocsi sokszor az egyetlen megoldás termékek szállítására, azonban a kölcsönzéssel ezt könnyen meg tudjuk oldani egyszeri alkalommal éppúgy, mint hosszabb időtartamon keresztül. Minden a bérlő cégen áll, hogy mikor szabad az egyes jármű, és persze hogyan előnyös nekünk árban a bérlés, de hosszabb távra akár még külön ajánlatot is lehet kérni. Mindenkinek ajánlani lehet csak tulajdonképpen a bérlés lehetőségét, sok fejfájástól megkíméli az embert, és persze, ahogy azt már mondtam, a legtöbb esetben nem is lenne más lehetőségünk, hogyha mindenképpen meg akarjuk valósítani a fuvarozást. A gyors és eredményes szállítás tekintetében tehát a bérlés remek döntés mind magánszemélyek, mind vállalkozások számára.