A kültéri lámpa, ami feldobja az egész udvart

Miért jó a kültéri lámpa?

A kültéri lámpa rendkívül jól mutat az esti kertben, és nagyon hasznos is. Sokféle kültéri lámpa létezik, és ezek közül bátran válogathatunk mi is: legyen szó napelemes darabról, földbe szúrhatóról, beépíthetőről, vagy a falra szerelhetőről, a lehetőségeinknek csak a kreativitásunk szabhat határokat. Rendkívül hasznos dolog ez, hiszen így jobban belátható az éjszaka folyamán is az udvar: egy betörő is kevésbé lép be olyan helyre, ahol könnyen meglátható a mozgása, és a kamerák is jobban látják, hogyha mi rendelkezünk ilyen felszereléssel. Ezen kívül megnyugtató is: sokan félnek éjszaka elhagyni a házukat, lehet kisgyermekünk, aki kifejezetten retteg a sötéttől. Ilyenkor jó, hogyha nem félelem fogja el a gyermekeket az ablakon kinézve is akár, hanem az ismerős terepet látják: a kinti játékokat, a kutyaházat, a kapufeljárót. Nagy előnye az is, hogy kivilágíthatjuk a most említett kocsifeljárót. Sokaknak nehezére esik akár nappal is beállni a garázsba, hiszen nem könnyű eltalálni a helyes szöget és sokszor szűk bejáróról beszélhetünk. Ez a probléma megnőhet az éjszaka folyamán, hiszen sokkal rosszabbak a látási viszonyok is. Ilyenkor lehet, hogy szimplán a kocsi világítása nem elegendő, helyette egy jó kültéri lámpa remek megoldás lehet. Akár földbe szúrható lámpákkal ki is világíthatjuk a környező területet és mellé még a garázs tetején is jól jöhet egy lámpa. Ha igazán környezetbarát és energiatakarékos, költséghatékony megoldást szeretnénk választani a kültéri lámpákhoz, akkor a napelemes darabok lesznek a kedvenceink.

Kültéri lámpa a medencébe is!

Mindannyian szeretjük egy kicsit feldobni a hétköznapokat. Egy medence ehhez remek választás a nyáron, azonban hamar unalmas és megszokott lehet csak a vízben „punnyadni”, hiszen egy otthoni medencének sem a hosszúsága, sem a mélysége nem engedi meg általában, hogy jókat ússzunk benne. Persze nem is feltétlenül ez a cél, hanem sokkal inkább egy kis hűsölés az izzasztó meleg nyári napokon és az izmaink ellazítása a munkával töltött hosszú órák után. Ha mégis megunnánk az úszógumikat és a labdázást a medencében, akkor remek megoldás lehet egy LED medencevilágítás. Ez is a kültéri lámpák egyike. Egy kis lámpáról beszélhetünk, amihez irányító is társul, és azt a medencébe dobva olyan érzésünk lehet, mintha csak egy jakuzziban ülnénk. Több szín és program közül választhatunk, és nagyon izgalmas hatást kelt. A gyerekek biztosan élvezni fogják, és órákig képesek lesznek játszani a LED világítással, ami ráadásul nagyon olcsó is a különlegessége mellett. A medencézés, habár csak néhány hónapig tart egy évben, mégis nagyon sok kellemes emléket képes létrehozni az ember életében, ezért egy ilyen különlegesség mindenképpen megmarad az ember életében.

A napelemes kültéri lámpa

A napenergia felhasználása sok éve ismert technológia, amivel már mindannyian találkoztunk. Ilyen sok számológép, és persze kültéri lámpáknál is logikus, hogy ezt az energiaforrást használjuk. Hogy miért előnyös? A napelem biztosítja a teljes energiát: így nem kell elemet vásárolnunk a boltban, illetve azokat cserélgetni, a megfelelő darabot kiválasztanunk sem kell. Az elektromosság elkerülése is nagy előny ennél a technikánál, hiszen az áram sokba is kerül, és veszélyes, hiszen potenciálisan tűz keletkezhet a hatására és meghibásodásakor rázhat is. Ez a meghibásodás lehet a legkisebb dolog is: a kertünkben olyan élőlények vannak, amikről sokszor nem is tudunk: éjszaka sünök és idegen macskák, esetleg rágcsálók élhetik a mindennapjaikat az udvarunkban a tudtunk nélkül. Elég, ha csak egyiküknek jut eszébe az a remek ötlet, hogy megkóstolja a drótot, és máris megtörténhet a baj. A napelemmel ilyen problémánk nem lesz, hiszen onnantól kezdve, hogy megvettük az adott lámpát, nem is lesz vele problémánk, semmi plusz költség és energia a részünkről. Persze kell hozzá egy kevés fény is, hogy működjön a lámpa, de sokszor elég egy felhős nappali világosság is, nem kell verőfényes napsütésnek lennie ahhoz, hogy a kültéri lámpáink túléljenek. Környezetbarát is, hiszen teljes mértékben a föld elemeinek egyikét használja ez a típusú lámpa, semmilyen káros anyagot nem hagy maga után. Nem véletlenül használják ma már akár a házak energiaforrásának teljes ellátására is a napelemet. Egy idő után megtérül az ára, hogyha ilyet rendelünk (például innen: https://ledguru.hu/lampatestek-165/kulteri-lampa-177)

A kültéri lámpa tehát az egyik legjobb vásárlás

Legalábbis, amit így nyáron megtehetünk. Persze, a többi évszakban is jól jönnek ezek a kültéri lámpák, azonban nyáron kifejezetten romantikus a hűvös éjszakákon egy kis sétára indulni, vagy csak a teraszon olvasni egy ilyen lámpa alatt. A hasznosságuk mellett tehát nagyon kellemes is a hatásuk, hangulatossá teszik bármelyik udvart és kertet, már csak azt kell kitalálni, hogyan is válasszuk ki a tökéletes darabot.  Akinek még mindig sötétségben úszik az udvara éjszakánként, az mindenképpen szerezzen be egy-két hasznos-hangulatos kis világítást! Szerintem nem fogja megbánni, egy újabb világítás mindig jó döntés.