sóder-ár_pic2

A legjobb sóder árakat keresed? Meg is találtad!

Hogyan találtam meg a sóder árakat Budapesten és hogyan tudod Te is megtenni ezt?

Közeledik a tavasz, ilyenkor az ember már gondolkozik a lehetséges munkálatokban a ház körül, hogy mire igazán jó idő lesz, addigra egy kényelmes és minden tekintetben megfelelő kertet tudhasson a magáénak. Olyankor már nem szeretnénk, hogyha a keverőgép elvenné a madárcsicsergés hangját, és a száradó beton szaga se nyomja el a virágok illatát és a frissen vágott fű aromáját. Éppen ezért, már a tél végéhez közeledve össze kell kapnia magát az embernek, és át kell gondolnia, hogy sóder árak tekintetében hogyan is áll éppen a piac, milyen minőségű és mennyi betonra lesz szükség, egyáltalán a betont preferálja-e egy ember a kertben vagy inkább válassza a természetes alternatívákat mint a murva vagy a bazalt. Ahhoz, hogy ezt meg is tehesse az ember, általában számokra kell hagyatkozni, a számokat azonban nem olyan egyszerű megtudni, mindjárt el is árulom, hogy miért. 

sóder-ár_pic1

Amit a sóder árakról előzetesen tudni érdemes

A sóder árak tekintetében többfajta tényezőt is figyelembe kell vennie az embernek. Ezek közé tartozik a sóder konkrét ára, amely azonban eltérő attól függően, hogy milyen osztályok szerint szeretnénk vásárolni. Legjobban sokszor az osztályozatlan verzióval járunk anyagilag, gyakorlatban azonban a legjobb, amit az ember tehet, hogy utána jár, hogy ahhoz a munkálathoz, amit ő tervez csinálni, pontosan milyen sóderre lesz szükség, az ugyanis nagyban befolyásolhatja, hogy mit kell választanunk. A kisebb szemek általában inkább vakolat készítéséhez ideálisak, míg a durvább szemek a betontömbökhöz, oszlopok megtartásához lesznek megfelelőek. Ahhoz tehát, hogy az ember olyan állagú betont kapjon, amit szeretne, először pontosan meg kell határoznia, hogy milyen szemcsenagyságra lesz szüksége. Akár több fajtát is tudunk vásárolni, hogy biztosan mindenhova a megfelelő kerüljön. 

Hogyha az osztályozást tisztáztuk, akkor a tömeget kell még meghatározni, ez még a konkrét sóder árakat befolyásolhatja, előfordulhat, hogy nagyobb mennyiség esetén egy adott cég kínál az embernek bizonyos kedvezményeket, amiket jó döntés lehet igénybe venni még akkor is, hogyha egy kicsit többet kell így rendelnünk, mint azt eleinte terveztük. Ez azért hasznos, mert egyébként is jó döntés egy kicsi ráhagyással számolni, hogyha a sóder árakról van szó, mivel egy kicsivel több rendelése esetén a megmaradt anyag kevesebbe fog kerülni, mint az, hogy esetleg újabb adagot kell rendelnünk, újabb költségeket állva. 

Mert bizony a sóder árak alatt nem csak a megvásárlás, hanem a szállítás költségét is értjük, ami nem egy futárszolgálathoz hasonló ezer forintos tétel. A nagyobb jármű több üzemanyagot igényel, a nagyobb mennyiség többet fogyaszt, ráadásul a cég biztosítja a munkásokat, fuvarost is, aki le fog pakolni, lapátolni esetleg, hogyha a platón több szállítmány is van egyszerre.

Mindemellett tehát figyelembe kell vennie a cégnek, hogy milyen messzire fog történni a szállítás és persze néhány kedvezményt akkor is be tudunk zsebelni, hogyha többfajta anyagot szállítunk egyszerre. 

A sóder ára a fővárosban

A sóder ára persze eltérő lehet megyénként, így a fővárosban is. Ehhez azonban már tudok ajánlani egy olyan céget, akitől én kértem ajánlatot, és minden megfelelőnek bizonyult, ez pedig a Fuvad-Oda: https://www.fuvar-oda.hu/soder. Ők a főváros több kerületébe és külvárosi területhez is tudnak az ember számára kedvezményeket biztosítani, amelyeket érdemes lehet igénybe venni. Egy ilyen ajánlatra mindig jó lecsapni, hiszen a szállítás maga igen költséges, és sokszor úgy érezheti az ember, hogy felesleges pénzkidobás az anyag ára mellett. Én ezért szerettem volna egy ilyen céggel dolgozni mindenképp. 

sóder-ár_pic3

Összességében tehát jó ajánlatokat lehet kapni a fővárosban is, de az embernek mindenképpen érdemes körülnéznie, nem kell leragadni rögtön az első és legközelebbi cégnél. Talán néhány kilométerrel arrébb éppen van egy olyan cég, aki viszont kedvezményes szállítást biztosít, hogy az ember olcsóbban hozzá tudjon jutni az anyagokhoz tőle, mint a közelebb fekvő cégtől. Főleg a fővárosra igaz ez az állítás, míg vidéken elég egyértelmű szokott általában lenni, hogy melyik cégtől érdemes vásárolni a közelben. 

A sóder árakról összességében

A sóder árak tehát sok különböző tényezőt foglalnak magukba, melyek egyben spórolási lehetőséget is jelentenek, hogyha szeretnénk minél kevesebb összegből finanszírozni a kerti vagy a ház felújítását, valamilyen új feljáró, járda vagy csak alap betonozását. Alternatívákkal, megfelelő osztályozás választásával és árajánlatok kérésével egyáltalán nem lesz nehéz dolgunk abban, hogy megtaláljuk a tökéletes helyet a vásárláshoz. Érdemes tehát mindent előre megfontolni, és kiszámolni, hogy jó ajánlatokat tudjunk kérni, és ne féljünk esetleg még alkudni is, hogyha egy közeli cégtől rendelünk. A sóder fontos alapanyag, rendeljünk belőle elég mennyiséget még akkor is, hogyha esetleg kevesebb felhasználására számítunk.