szárítógép1_1

A szárítógép megváltoztatta az életem

Milyen előnyei vannak egy szárítógépnek?

A szárítógép tényleg megváltoztatta az életem. Kiszámoltam, és ha hetente kétszer mosok, ami azért inkább három, de legyen kettő, akkor egy alkalommal a gép segítségével megspórolok magamnak 20 perc teregetést, ami heti 40 perc. Heti 40 perc havonta 120, ami két teljes óra, egy év alatt 24 óra, 10 év alatt 120 óra. Tíz év alatt öt napot venne el az ember életéből a teregetés, amire pont 40 percet szánna egy héten. Talán úgy tűnik, hogy apróságokon szeretnék változtatni az életem során, azonban egy héten 40 perc kemény edzés elégethet 600 kalóriát is, amely egy hónap alatt 2400 kalória. Egy kiló 7000 kalóriából áll, így kiszámolhatjuk, hogy két hónap alatt a teregetéssel megspórolt idővel majdnem fogyhatunk egy extra kilót, hogyha éppen diétázunk. Persze nem azt mondom, hogy hirtelen el kéne kezdenünk edzeni, csak azt mondom, hogy rövid az élet, és rengeteg mindent eltervezünk, hogy mi mindent meg szeretnénk valósítani a jövőben, aztán úgy érezzük, hogy a nap elszáll olyan értelmetlen dolgokkal, mint a mosogatás, a mosás, a teregetés vagy a seprés. És igazunk is van! Több napunk is elmegy rá évek alatt, mindezekből csak egy-egy dologra! Mi a megoldás tehát? A gépesítés, az én esetemben éppen a szárítógép tett könnyebbé az életem. 

Megvettem az első szárítógépem!

Persze nem azt mondom, hogy az embernek ilyen apróságokon kellene lovagolnia állandó jelleggel, és minden egyes percet kiszámolnia az életében. Azt a 40 percet sem kell komoly és nagyon produktív dolgokra használni, elvégre egy sorozatrész éppen ennyi, és ha az ember nagyon elfoglalt, nincs is jobb egy rész sorozatnál, ami igazán fel tudná tölteni energiával, hogy jobban teljen a napja. Persze csak jár a szám, hogy ne érezzem egy kicsit sem rosszul magam, amiért egy újabb háztartási gépet vásároltam, ami nem kifejezetten légszükséglet az ember számára. Mert hát, lássuk be, a napon is megszáradnak az ember ruhái, ennek ellenére, én nagyon utálok teregetni. Odakint jó időben mindenféle bogarak vannak, amiket szeretnék elkerülni, tűz a Nap, fel kell öltöznöm, hogy a szomszédok ne lássák a csodálatos ezeréves pizsamámat. Nem nekem való egyszerűen. Hidegben pedig egyértelmű a dolog, nem szeretem a hideget sem, ráadásul a ruhák is nehezebben száradnak. És hát elég egy esőnek jönnie, máris szedheti be az ember a ruhákat, oda a kemény munka. 

szárítógép1_3

Szóval én megvettem életem első szárítógépét, és azt kell mondjam, nem, nem bántam meg egyetlen percre sem, bár egy kicsit bűntudatom van, amiért egyáltalán pénzt adtam ki valamire, ami valószínűleg csak valamilyen családi hagyomány lehet, hiszen az ember keményen megdolgozik a pénzéért, miért is ne vehetne belőle olyan dolgokat, amelyek a hasznára válnak? 

Hogyan vált be eddig a szárítógép?

A szárítógép persze csodás találmány. Egyszerűen csak fogom magam, átpakolom a teljesen vizes ruhákat a mosógépből a szárítógépbe, elindítom a programot, és néhány perccel később máris ott van a kezemben egy adag teljesen száraz és illatozó ruhadarab. A legjobban azt szeretem ebben, hogy nem kell napokkal előre elgondolnom, hogy mit vegyek fel, mert elég, hogyha előző este vagy aznap reggel eldöntöm, hogy mit akarok majd délután felvenni, kimosom, megszárítom, kivasalom, és már fel is lehet venni. Máskor ugyanez a procedúra napokba telik, és sokszor kényelmetlen érzés, hogyha az ember nem mehet abban a ruhában egy-egy találkozóra, amiben korábban szeretett volna. Én már csak azért is nagyon hasznos dolognak találom a szárítógépet. 

szárítógép1_2

Érvek a szárítógép ellen?

Az az igazság, hogy nem igazán van semmilyen érvem a szárítógépek ellen, szerintem hasznos, gyors, nem nagyon érzékelek változást a számlákon sem, amióta elkezdtem használni, úgyhogy számomra igazi kincs. Nyilván, van egy értéke a gépnek, amelyért meg kellett vennem, ezt nem mondanám kifejezetten hátránynak, de nyilván mindenki mást érez negatívnak. Azt sem mondanám, hogy sok helyet foglalna, hogyha az embernek a lakásban kell szárítania, az legalább kétszer ekkora helyet vesz igénybe, úgyhogy ez nem lehet igazi kifogás ellene. Sokan hozzák fel azt is, hogyha szárítógéppel szárítunk, utána gyűröttebbek lesznek a ruhák, vagy gyorsabban tönkremegy az anyag szerkezete. Utóbbiról azt tudom mondani, hogy egyszerűen nem igaz, előbbihez pedig csak azt tudnám hozzáfűzni, hogy azért nem ilyen fekete-fehér a helyzet, egy egyszerű szárítás után is ugyanígy vasalni kell a legtöbb anyagot, hát akkor már miért ne vennénk igénybe egy ilyen hasznos gépnek a segítségét?

A szárítógépről összességében

Összességében azt tudnám elmondani erről a hasznos kis gépről, hogy szerintem mindenképpen megéri megvásárolni, nekem nagyon bevált, sok időt és energiát meg tudok vele spórolni heti kettő-három alkalommal, ami már megtudtuk, hogy elég sok időt tesz ki, hogyha nagyobb távból szemléljük a számokat. Én tehát ajánlani tudom mindazok számára, akik eddig azon gondolkoztak, hogy vegyenek-e egy ilyen gépet. Én is voltam már ebben a szakaszban, azt tanácsolom, ne húzzátok túl sokáig a gondolkodást, hanem vágjatok bele a vásárlásba már ma!