Eritreai utazás a különleges úti célok szervezésében

Eritrea, avagy a különleges úti cél

Alapvetően számos olyan jellegű utazáson vettem már részt az életem során, mely abszolút besorolható volt bármilyen séma szerinti utazásba. Viszonylag átlagos, közkedvelt, turista paradicsomokat látogattam előszeretettel, hiszen azok a bizonyos országok, városok tartoztak a legkedveltebb úti célok közé. Gondolok itt Párizsra, New Yorkra, Izraelre, Olasz és Spanyolországra. Bár nyilvánvalóan nem véletlenül ezek a legkedveltebb turisták által látogatott központok, mégis úgy gondoltam, hogy feltétlenül ki szeretnék próbálni valami egészen extrát és különlegeset, ami olyan jellegű maradandó élményt nyújt melyet igazán nehéz elfelejteni. Így esett a választásom Eritreára, mely egy egészen kicsinyke, de annál sokkalta különlegesebb országocska, mely pontosan Afrika egyik csücskében helyezkedik el. Eritreát északról, Szudán délről pedig a csodás Etiópia határolja. Így már önmagában az elhelyezkedéséből is láthatjuk, mennyire csodás országról beszélünk, melyet leginkább a kissé olaszos építészet jellemez, hiszen nem is olyan régen Eritreai még az olasz kolónia része volt, így abszolúte nem kell azon meglepődni, hogy magának a városnak kissé olaszos hangulata van. Miután maga Eritreai az óceán mellett helyezkedik el közvetlen, csodálatos sziget világa illetve mesés korallzátonya igazán lehengerlő élményt tud nyújtani az óceán és a szigetvilág szerelmeseinek. A szigetvilág alatt elhelyezkedő korallzátony valami egészen mesés és magával ragadó élményt tud nyújtani minden olyan búvárnak, aki rajong a csodásabbnál csodásabb víz alatti világért.

Az Eritrea utazás előtt mit intézzünk el?

A világ egyik legszebb országába való ellátogatást mindössze a viszonylag nehezen megszerezhető vízum nehezíti meg, de ettől a kissé kellemetlen és hosszas procedúrától eltekintve úgy gondolom, hogy az egyik lehető legjobb választás arra az esetre, ha valóban különleges úti cél után vágynánk utazásaink során. Miután a különleges úti célok utazási irodája rendszeres jelleggel szervez

Eritreaiba utazást így érdemesnek tartom, hogy alapos utána járás után, és esetleges lelkesedés ellenében látogassanak el a különleges úti célok utazási irodájának a honlapjára és nézzenek alaposan utána a kritériumoknak, a költségeknek és annak, hogy alapvetően milyen programokat és lehetőségeket hordoz magában az adott utazás. Az alábbiakban némi segítséget nyújtva ehhez röviden ismertetném a hét napos utazás úti rendjét hátha valakinek megjön a kedve ahhoz, hogy ellátogasson ebbe a csodálatosan szép országba. Az alábbiakban a különleges úti célok által szervezett útitervet fogom ismertetni röviden.

Eritrea, avagy a szervezett utazások nyomában

Én alapvetően annak a híve vagyok, hogy ha egy abszolút idegen kultúrájú országot látogatunk meg, akkor nem igazán érdemes önállóan utazni, hiszen nem csupán, hogy egy idő után teljesen idegennek érezzük magunkat az adott országban, de még olykor veszélyes is lehet egy ilyen jellegű önálló akció. Így én személy szerint mindenképpen azt javasolnám minden kedves érdeklődőnek, hogy alapvetően ne egyéni utazásban, hanem szervezett, idegen vezetővel ellátott csoportos kiruccanásban gondolkodjanak. Ugyanis így nem csupán sokkalta biztonságosabb az adott utazás, hanem még érdekesebb is, hiszen az idegenvezető több mint valószínű, hogy számos olyan jellegű információval, érdekességgel lát el minket, melyeknek máskülönben soha semmi esetre sem jutottunk volna a birtokába. Így viszont csak még színesebbé és építőbbé és nem utolsó sorban biztonságosabbá tesszük az adott utazást.

A Különleges Úti célok szervezett utazásán belül mindössze 7 napot, vagyis 6 éjszakát töltünk el Eritreában, ezalatt az idő alatt pedig számos olyan fantasztikus helyet látogatunk meg, mint Aszmara városa ahol olyan katedrálisokat és építészetileg fantasztikus remekműveket csodálhatunk meg melyek folytán hirtelen mintha Olaszországba éreznénk magunkat. Az útitervbe tartozik Kerev városának is a meglátogatása, illetve Massawa felfedezése is. Massawának az az érdekessége, hogy eredetileg két különálló szigetből állt csak összekötötték őket. Az utazásba tartozik többek között még egy szervezett hajó túra is, mely a Dahlak- szigetre összpontosul. Az utolsó napon pedig Qohait meglátogatására kerül sor, ahol lélegzetelállító kanyonokat csodálhatunk meg. Míg végül mindezeket a meseszép helyeket megjártuk véget ér az utazásunk és visszatérhetünk hazánkba.

Eritrea miért vonzó utazási hely?

Számomra rendkívül csábító alternatíva az Eritreai utazás teljes programterve, így én eldöntöttem, hogy a következő utam egészen biztos, hogy Eriteriába fog vezetni, hiszen egészen biztos, hogy amellett, hogy maradandó élményt fog nyújtani egész utazás alatt egy csodálatos országban lehetünk.