Lehetséges az élelmiszer házhozszállítás huszonnégy órán belül? Leteszteltük!

Az élelmiszer házhozszállítás egyetlen nap alatt

Amikor élelmiszer házhozszállításról beszélünk, sokan nem is gondolunk bele, mennyi időt lehet spórolni ezzel a folyamattal, és milyen sok kellemetlen helyzet elkerülésére alkalmas. Az élelmiszer házhozszállítás egy olyan új lehetősége az online vásárlásnak, amelyet korábban nem tapasztalhattunk meg. Megvannak a maga előnyei és hátrányai is természetesen a dolognak, azonban ennek tudatában kell lennünk ahhoz, hogy igazán jó futárcéget válasszunk, aki a legkedvezőbb árban árusítja a termékeket, miközben gyorsan is hozza ki a megrendelést. Ez utóbbinak ellenőrzésére, vagy inkább tesztelésére készültünk mi is, és a válasz nem meglepő: van olyan élelmiszer házhozszállítási lehetőség, ami igenis a legjobb árakkal dolgozik, és huszonnégy órán belül ki is hozza a rendelt terméket.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az élelmiszer házhozszállításnak?

Előnye sokkal több, mint hátránya. Fontos, hogy gyors, nem kell számolnunk az utazással, még ha legyen az egy sarki boltig, nem kell felöltöznünk, cipőt húznunk, megkeresni a pénztárcát, a kocsikulcsot. Gyorsaságához hozzátartozik az is, hogy nem kell sorban állással számolni az esetében, nincsenek felesleges körök. A mai rohanó világban egy olyan dolog, mint a fizikai házhozszállítás, már elavult, és nem alkalmazkodik a kor igényeihez, ami a kényelem és a rendkívüli sebesség. A mai embernek már nincsen ideje, hogy órákat várakozzon és trécseljen, a bolt többé nem a közösségi színtér, ahol a pletyka folyik és a falu történéseit adják tovább egymásnak a lakosok. Habár az idősebb generációk még alkalmazzák ezt az életformát, mi fiatalabbak, sokkal jobban kedveljük a virtuális teret. Akár egy játékban is találkozhatunk egymással, de persze elsősorban a közösségi oldalak által megkapjuk ugyanazt a találkozási lehetőséget, amit korábban a falu központja jelentett. Ráadásul, ez a helyhez nem kötött forma megengedi, hogy sokkal távolabbról is találkozzunk a virtuális térben bárkivel, aki talán a világ másik pontján él. Az életünk szinte minden területét befolyásolja az internet gyorsasága, miért éppen a kereskedelem ne venné ennek hasznát? Mindennek, aminek előnyei vannak azonban, bizonyára hátrányai is. Én arra tudtam gondolni, hogy bár a rendelés könnyű és gyors, nem egy tűzoltó megoldás. Elvégre, ha nincs otthon kenyér, akkor nem tudunk egy-két napot várni, amíg megjön az étel. Ezért az élelmiszer házhozszállításnál észnél kell lennünk. Ha egyszer elkezdjük azonban, akkor számításaim szerint jól jöhetünk ki belőle. A boltban sem csak egy napra vásárolunk sokszor, az interneten pedig akár egy heti ételt is megvehetünk. Ha a friss pékáru miatt aggódunk azonban, akkor a napi szállítás lehet az ideális. Ilyenkor mindig a másnapi ételeket tudjuk megvenni, és még ekkor is számolnunk kell azzal, hogyha valami lemarad, mehetünk mégis a boltba. Nagy előny még azonban, hogy ha le is maradt valami, akkor egy kiló liszttel kell csak bejárnunk a várost, nem pedig több tíz kilónyi szatyorral megpakolva.

Megtaláltam a tökéletes élelmiszer házhozszállítással foglalkozó oldalt

Átböngésztem jó pár ilyen oldalt, és ki is próbáltam őket egy-egy rendelés erejéig. A személyes élelmiszer házhozszállítással foglalkozó kedvencemről linkeltem is. A kritériuma a választásomnak az volt, hogy melyik cég tudja az élelmiszer házhozszállítás hátrányait a legjobban kiküszöbölni. Tehát feltétel volt, hogy az élelmiszerek megérkezzenek tényleg huszonnégy órán belül, ahogy azt a hirdetésben láttam, illetve az étel minőségére is nagy hangsúlyt fektettem. Hiszen online vásárlásnál nem mi magunk választjuk ki a termékeket, ami mondjuk egy fülhallgatónál, ami egyébként is be van csomagolva nem feltétlenül probléma, de az ételeknél, kiváltképp a nem tartós termékeknél igenis fontos tényező. Éppen ezért többfajta gyümölcsöt és zöldséget is vettem, kipróbáltam almán, paradicsomon, barackon az élelmiszer házhozszállítást. Rendeltem továbbá kenyeret, pizzás csigát, hogy a pékáru ellenőrzése is meglegyen, és néhány olyan terméket, ami megadott lejárati idővel rendelkezik. Ilyen volt a tej, egy joghurtos ital, sajt és túró is.

Tapasztalatom a legjobb élelmiszer házhozszállítással

Meg voltam elégedve ezzel a céggel. Minden termék pontosan érkezett, betartva a huszonnégy órás kritériumot, emelett pedig friss termékkel szolgált. A zöldségek és a gyümölcsök nem voltak nyomottak, frissnek tűntek, a péksütemény érezhetően aznapi sütés volt, a kenyér még ropogós, de értelemszerűen már nem meleg, ennyi szerintem belefért. Ami a legjárati időket illeti, arra sem lehet panaszom, hiszen teljesen átlagos termékeket kaptam, nem olyanokat, amik az elkövetkező napokban vagy hetekben már nem lennének jók. Összességében nagyon meg vagyok elégedve ezzel a szolgáltatással, és nagyon örülök, hogy eljutott végre az élelmiszer házhozszállítás is a huszonegyedik századi szintre. Már ezért is megérte a tesztelés. Mostantól tudom, honnan kell rendelnem, ha nincs kedvem elhagyni a házat.