Optika már online is? Igen!

Az online optika előnyei

Valljuk be, nem szeretünk kifejezetten optika üzletekbe járni. Nekem legalábbis ez a személyes tapasztalatom, ami miatt állandóan halogatom a dolgot. Az utolsó pillanatban rendelek kontaktlencsét, húzom az új szemüveg elkészíttetését, pedig már szükség lenne rá, mert a lencse karcos, és a szárakat is egy rozsdás kis darab tartja a letöréstől csupán. Ha azonban az online optikákra gondolok, nincs meg bennem az ellenérzés. Talán egy kicsit olyan, mint fogorvoshoz menni. Habár ez nem okoz fájdalmat, és a végén egy szép szemüveggel távozhatunk, mégis olyan dolog, amit ha lehet, inkább szeretnénk kihagyni az életünkből.

Mit kaphatunk az online optika üzletében?

A szemünk élességét természetesen nem tudják itt megállapítani, ami azonban nagy előnye, hogy azoknak, akik már tudják a dioptriát, sok időt spórolhat az online optika. Itt meg lehet venni a havi kontaktlencseadagot, így pedig sokkal olcsóbban is juthatunk hozzájuk, mint az optikák többségében. Rendelhetünk háromhavi, féléves adagokat jó áron, az ezekhez szükséges tisztító és ápoló folyadékot, illetve még a tartókat is. Nagyon előnyös egy kontaktlencse tok-tok beszerzése is, avagy egy lencse tokjának a tárolója, ami egészen biztossá teszi, hogy semmilyen szennyeződés nem jut el a lencsékhez. Emellett szemüveget is csináltathatunk már egy online optikán keresztül. Habár így nem tudunk több keretet is az arcunkhoz próbálni, azonban sok oldal foglalkozik azzal, hogyan lehet látatlanban is olyan darabot választani, ami egészen biztosan jól fog állni. Ha pedig biztosra akarunk menni, és értünk egy kicsit a képszerkesztőkhöz, akkor mi magunk is a portrénkhoz szerkeszthetjük az egyes típusú darabokat, így pedig már egészen biztosan találunk valamit, ami megfelel az ízlésünknek. A dioptria tudtával és persze a megfelelő keretstílussal pedig már igazából nincs is más dolgunk, mint választani egy olyan terméket az optikából, ami megfelel az elvárásainknak. Természetesen a honlapon minden költséget feltűntetnek, így könnyebben matekozhatunk is rajta, hogy melyik érné meg igazán, és mi az, amit megengedhetünk magunknak. A két nyilvánvaló oldalon kívül azonban még számos remek termék vár ránk az online oldalakon, ilyen például az aktuális napszemüvegek kínálata, illetve tudunk monitor szemüveget is vásárolni, hogyha úgy érezzük, rosszat tesz a sok gép előtt ülés, ami így is van. Egy ilyen darabot mindenképpen érdemes beszerezni akkor is, hogyha egyébként semmilyen látási nehézséggel nem rendelkezünk, hiszen a megelőzés éppen olyan fontos, mint maga a kezelése a problémának.

Miért optika?

Sok tényezőt felsoroltam már így is, de fejtsük ki őket egy kicsit: Kényelmes! Otthon, a kanapén, akár pizsamában is ki tudjuk választani a megfelelő darabot. Nem kell arra gondolnunk a válogatás közben, hogy feltartjuk a következő vásárlót, esetleg kellemetlen helyzetbe kerülünk az optikus vagy eladó előtt. Számomra ez egy tökéletes rendszer, mert introvertált emberként kellemetlennek találom az ilyen helyzeteket. Ha már döntök, szeretnék egyedül dönteni, és a tapasztalat azt mutatja, az optikus nagyon szeret beleszólni abba, milyen darabot is válasszon az ember. Érdekes, hogy kontaktlencséből például nekem fel sem ajánlottak személyesen több fajtát, hanem rögtön egy drágábbat rendelt meg, ami nem az én pénztárcámnak volt való. Azóta online optikát használok erre a célra, és sokkal olcsóbban jutok lencséhez. Ez nem jelenti azt, hogy a legolcsóbbat veszem, vagy olyat, ami nem elég jó a szemnek minőségileg, csupán egy középkategóriás darabot választottam inkább. Ebben az árban többfajta lencsét is kipróbáltam már, és habár néha a kísérletezés nem vezetett sok jóra, ma már biztosan tudom, hogy melyik fajtát kedvelem a leginkább. A kényelem és a költséghatékonyság mellett még az online optika mellett szól a tény is, hogy nagyon gyors folyamat. A kiszállítás persze bele telik néhány napba, de az automatás átvétel vagy akár a személyes átvétel esetében alig egy-két nap alatt kézhez kaphatjuk az adott terméket. Láthatjuk tehát, hogy az online vásárlás nagyon nagy szabadságot ad, szabad választást mind a kinézetben, mind az árkategóriában, ami nagyon nagy előny a fizikai vásárlással szemben, úgyhogy nincs más hátra, mint ellátogatni egy ilyen oldalra: https://eoptika.hu/optika.html.

Tökéletes optika-élmény!

Néhány perces válogatás után tudok így vásárolni, ha már tudom mit szeretnék, csak újra megrendelem az előző rendelésem. Télen-nyáron remek választás, jó minőségű napszemüvegekért pedig érdemes visszatérni minden tavasszal is, hiszen az olcsó, nem szakembertől vásárolt darabok nem képesek megfelelő védelemre a Nap ellen. A szemünk a legfontosabb érzékünk szerve, ezért vigyázzunk rá, ne hagyjuk, hogy bármi történjen vele, ami megelőzhető lett volna egy kicsit nagyobb odafigyeléssel. Ezért csak a legjobbat állítsuk be opcióként, és habár nem a világunk a fizikai optikák látogatása, azért a kontrollvizsgálatokat semmiképpen ne mulasszuk el, nem éri meg.