Válasszuk a greenbox stúdiót a költséghatékonyság nevében!

Mi az a greenbox stúdió?

A greenbox technikával mindannyian találkoztunk már, még ha nem is tudunk róla konkrétan. Tévét mind nézünk, és nem is gondolnánk, milyen sok műsor készül ilyen képernyő előtt. A greenbox stúdió igénybevétele egy lehetőség ahhoz, mi magunk is a részesei legyünk ennek a lenyűgöző világnak, amely a tévézés minden pontját érinti ezekben a napokban. Nézzünk csak meg az időjárás jelentést. Elsőre nem gondolnánk, hogy egy üres zöld vászon előtt készül ez a műsor, azonban ha jobban belegondolunk, még logikus is, hogy a mozgó, animált és sokszor változó animáció nem egy nagy képernyőn változik a stúdióban sem. Ehelyett egy nagyon vicces helyzet alakul ki: az időjárás bemondó gyakorlatilag egy kis greenbox stúdióban áll, miközben a szöveget olvassa, és ő gyakorlatilag semmit nem lát az egészből, mi történik körülötte a nézők szemszögéből. Ez egy olyan példa, amit talán kevesen ismertek, de akkor beszéljünk arról is, ami nyilvánvaló: sok kép, videó és szinte minden reklám a greenbox stúdióban készül. Ha éppen youtuber karrierre törünk, akkor is remek lehetőség egy ilyen stúdióban forgatni, ha valami igazán klasszat szeretnénk. Ha a mai filmeket nézzük, nagyon esélyes, hogy az összes tetőpontos jelenet egy greenbox stúdióban készült, és csak a zöld függöny előtt játszottak a színészek. Gondoljunk csak bele, mitől néznek ki olyan elképesztően a Marvel filmek vagy a Harry Potter máig tartó sorozat: a titok a greenbox stúdióban rejlik.

Miért előnyös a greenbox stúdiót választani?

Mert nagyon széleskörű megoldáshálózatot rejt magában. Mozoghatunk Afrikában, a sarkokon, Ázsia különleges részein úgy, hogy ki sem tesszük a lábunkat Budapestről. Nem csak a realitás talaján lehet azonban mozogni. A greenbox stúdióban belevarázsolhatjuk magunkat akármelyik film díszletébe, készíthetünk képeket az űrben és teljesen kitalált világban is. Tehát egy rendkívül kreatív megoldás ez, a határa csak a saját képzeletünk lehet. Egyaránt alkalmazható fotókhoz és mozgóképekhez is, így ha például reklámokat szeretnénk forgatni vagy egy magazinba képeket elhelyezni, mindkét eshetőségnél előnyös lépés egy greenbox stúdióra bízni a feladatot. A hangsúly a bízni szón van, ugyanis természetesen nem egyedül fogjuk az egész feladatot véghezvinni, egy profi csapat áll a segítségünkre, hogyha megfelelő greenbox stúdiót választunk, így nekünk tulajdonéppen csak ki kell találnunk, hogy mit is szeretnénk.

Milyen tehát a greenbox stúdió szolgáltatása?

Gyors és egyszerű! Ennél többet, azt hiszem, nem is kell mondanom egy kiváló szolgáltatásról, ami nagyban megkönnyíti a fotózást vagy a videó készítését. Ha a G3 (https://www.g3studio.hu/greenbox-studio/) stúdióban bérlünk, akkor legalábbis biztosan ez lesz a benyomásunk, hiszen ez Budapest egyik legjobb stúdiója, ami az év bármely napján, bármilyen napszakban várja a bérlőket, és profi segítséget képes nyújtani. Ha már ott vagyunk, érdemes lehet nem csak a greenbox stúdiót, hanem a többi helyiséget is kipróbálni egy bérlés erejéig. Egyedi igényekhez igazodnak, rugalmasak mind az idővel, mind a fotózással kapcsolatban. Ez a remek költséghatékony képkészítési módszer igazán előnyös is lehet, hogyha ezen a helyen készítjük el a képeinket. Csalódni biztosan nem fogunk ebben a rendkívül kreatív folyamatban, amihez profi segítséget kapunk.

Szerintem megéri a próbát a greenbox stúdió bérlése, ha ezt a cikket olvassa valaki, már biztosan megfordult a fejében a dolog. Én személy szerint nagyon tudom ajánlani ezt a szolgáltatást, nekem gyönyörű képeim készültek hozzá, amiért nagyon hálás vagyok a stúdiónak, ezeket a képeket a jól ismert otthoni praktikákkal nem tudtam volna sohasem kellően megoldani, így hatalmas köszönettel tartozok a cégnek, és persze a greenbox technika feltalálójának is. Ha már az ember izgalmas képeket akar, akkor érdemes egy kicsit jobban utána nézni, hogy milyen képi megjelenítésekre is képes ez a szoftver, hátha még jó ötleteket is kapunk ezzel a módszerrel, nekem több ötletem is így született, amivel nincs is semmi baj, hiszen egymástól is tanulunk is fejlődünk.

Hogyan működik a greenbox stúdió? Hogyan lesz animált termékem a forgatás végére?

Természetesen nem vagyunk magunkra hagyva az alkotási folyamatban. Érkezhetünk kész forgatókönyvvel a greenbox stúdióba, de akár elég lehet egy-két nagyobb csapásvonal arról, merre akarunk haladni a munkával. Szakértő segítséget kapunk az animálásban, és persze abban is, hogyan működik ez az egész folyamat. Tehát fontos leszögezni a tényt mindenképpen, hogy nekünk nem kell informatikai vagy képalkotói végzettség ahhoz, hogy a greenbox stúdió lehetőségét igénybe vegyük, elég, hogyha az ötlet megvan, a többi már a közös munka eredménye lesz, és nem csak a saját érdemünk. Így bár mi vagyunk az ötlet kitalálói, sok segítséget kapunk. Segíthetünk mi is a kamera beállításában, a videó vagy a fotózás haladásában fizikailag, azonban a képi világ megteremtése szakemberre lesz bízva, hogy a legjobb terméket kaphassuk kézhez.